Çukurova Üniversitesi

Spor Tesisleri

Uluslar arası standartlara uygun sportif yarışmalar ve spor eğitiminin yapılabildiği, büyük ölçekli, çok amaçlı, entegre bir spor kompleksi olan Çukurova Üniversitesi Spor Merkezi bünyesinde

• 2 adet çok amaçlı spor salonu,
  • Uluslar arası ölçülerde stat ve atletizm pisti,
  • Yarı olimpik yüzme havuzu,
  • Yapay tırmanma duvarı,
  • Step-aerobik dans salonu,
  • Jimnastik salonu,
  • Masa tenisi salonu,
  • Uluslar arası müsabaka yapılabilecek kano ve kürek merkezi ve acık sahalar bulunmaktadır.

Çukurova Üniversitesi Spor Merkezinde 4 Farklı amacı bir arada gerçekleştirmeye yönelik kendine özgün bir spor kompleksi olarak inşa edilmiş ve bu kompleks içerisinde tek eksik olan sağlıklı yaşam merkezi (Saysam) ve fitnes kısa sürede devreye girecek ve böylece uluslar arası ve ulusal her türlü kamp yarışma ve müsabaka düzenlenebilecek komple bir tesis olarak hizmet vermeye devam edecektir.

• Amaçlardan ilki ulusal ve uluslar arası arenalarda üst düzey profesyonel sporcuların yetiştirilmesidir. Yapılan taramalar sonucunda ortay çıkarılacak yetenekli sporcuların en iyi şeklide eğitilmesi öncelikli hedefler arasındadır.
  • İkinci amaç sportif alanda eğitim ,araştırma ve uygulamaları yürütecek akademik bir kadro birimi oluşturmaktır.Bu amaçla,Antrenörlük,Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği Programlarından oluşan ve 900 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü ve uygulama yaptığı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor merkezimizin içersinde yer almaktadır.
  • Spor Merkezi’nin tüm birimleri aynı zamanda öğrenci ve öğretim elemanlarının eğitim, araştırma uygulamaları için birer laboratuar niteliğindedir. Yüksekokulda kendi alanında uzman 36 öğretim elemanı bulunmaktadır. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda başta Tıp fakültesi olmak üzere üniversitenin diğer akademik birimlerinden destek alınmaktadır.
  • Üçüncü amaç, sağlıklı yaşam ve spor için her yaştan insanın katılacağı yenilenme aktivitelerinin düzenlenmesidir. Bilimsel temellere dayalı bir spor ve yaşam merkezi olarak tasarlanan spor Merkezi’nin Üniversite personeli ve öğrencisi yanı sıra halka da açık olacağı için Adana sporu’nun gelişimine ve kentin sosyal hayatına önemli katkılar yapması beklenmektedir.
  • Son olarak da fizik tedavi, engelliler için spor,beslenme diyetetik ve sportif egzersiz programları acısından hastane olanakları ile bütünleştirilmiş bir rehabilitasyon ortamının oluşturulması amaçlanmıştır. Bu özellikleri spor merkezini Türkiye!de alanında örnek bir merkez durumuna getirmiştir.

TESİSLER

Kullanım Koşulları